Van Halst blokkeerde Ajax-transfer: Ik zei daardoor: dat moeten we niet doen

Van Halst blokkeerde Ajax-transfer: "Ik zei daardoor: dat moeten we niet doen"

29 april - 21:14
20

Jan van Halst heeft één transfer geblokkeerd bij Ajax, zo vertelt hij bij Rondo. Om welke speler het specifiek gaat is niet duidelijk. Van Halst stelt dat er intern te weinig steun was voor de desbetreffende transfer.

Aan tafel bij Rondo krijgt Van Halst de vraag of hij wel eens een Ocampos-momentje heeft gehad bij Ajax. Daarmee wordt gedoeld op de transfer van de Sevilla-aanvaller die de RvC ruim anderhalf jaar geleden blokkeerde. Daardoor huurde Ajax Ocampos, in plaats van dat de Argentijn gekocht werd. Van Halst heeft naar eigen zeggen ook een transfer geblokkeerd bij Ajax. "Ja, eentje", zegt hij bij Rondo.

"Maar dat ging niet om mij. Ik checkte namelijk: zijn de scouting, technische staf en technisch directeur akkoord? Dat was niet het geval", vervolgt Van Halst, die niet duidelijk maakt om welke speler het gaat. "Ik zei daardoor: dat moeten we niet doen. Daarvoor was het niet vaak eenduidig 'ja', maar wel: als het niet kan, dan doen we dit. Maar deze was zo duidelijk..."

De vraag of hij tegen meer transfers 'nee' had moeten zeggen, vindt Van Halst 'heel makkelijk'. "Achteraf kun je dat zeggen. Ik ken ook niet alle spelers, maar je stelt er vragen over en gaat ervan uit dat er goed naar gekeken is. Er zijn daarnaast ook heel veel spelers die het in hun eerste jaar ook heel moeilijk hebben gehad, kijk naar Álvarez en Martínez. Die komen daarna tot leven, maar dat gebeurt wel in een goed draaiend team. En dat was natuurlijk het grote probleem."