Van der Vaart ziet 'waanzinnige vent' bij Ajax: 'Beetje mijn tweede voetbalvader'

Van der Vaart ziet 'waanzinnige vent' bij Ajax: 'Beetje mijn tweede voetbalvader'

29 april - 21:52
33

John van 't Schip heeft 'fantastisch' werk geleverd bij Ajax, vindt Jan van Halst. De vertrokken interim-directeur van de Amsterdammers, die mede verantwoordelijk is voor de aanstelling van Van 't Schip, ziet dat mensen op De Toekomst weer samen zijn gaan werken na de komst van de interim-trainer.

"Ik vind dat hij het fantastisch heeft gedaan, Ajax mag hem echt heel erg dankbaar zijn", vertelt Van Halst bij Rondo over Van 't Schip. "Natuurlijk daarbij ook zijn privésituatie in ogenschouw nemend. Dat kun je toch niet los zien van elkaar. Ik vind het echt waanzinnig, wat hij nog steeds doet. Los van het voetbaltechnische en tactische, heeft hij er wel voor gezorgd dat er weer iets van samenwerking kwam op De Toekomst. Het is namelijk niet alleen het pakketje voetbal: het is veel groter. Dat heeft hij echt geweldig gedaan."

Rafael van der Vaart is het met Van Halst eens. "Van 't Schip is een beetje mijn tweede voetbalvader, dus ik kijk een beetje door een gekleurde bril. Ik vind het een waanzinnige vent. Na alles wat hij heeft meegemaakt met zijn vrouw, begon hij heel goed aan de job met Ajax. Maar hij beschikt daar gewoon niet over kwaliteit, dus hij heeft het heel erg naar behoren gedaan. Hij heeft Ajax echt geholpen naar de plek waar ze nu staan. Hopelijk halen ze nog Europees voetbal. Maar dan kijk je tegen Excelsior en dan denk je: ze vervallen echt weer in oude patronen. Dat heeft hij niet kunnen voorkomen, maar in mijn ogen kan dat ook niet met de kwaliteit aan spelers die je hebt. Er is kwaliteit, maar als er een paar blessures zijn, moet je terugvallen op heel veel minder."