Van der Gijp geeft Slot helder advies: 'Zou alleen hem meenemen, rest niet doen'

Van der Gijp geeft Slot helder advies: 'Zou alleen hem meenemen, rest niet doen'

29 april - 22:29
48

René van der Gijp zou alleen Lutsharel Geertruida meenemen naar Liverpool als hij Arne Slot was. De analist vindt de andere Feyenoorders ongeschikt. Johan Derksen vertelt ook dat hij vertrouwen heeft in de periode van Slot in Engeland.

Van der Gijp vertelt in Vandaag Inside over het mogelijk meenemen van spelers door Slot. "Het slechtste voorbeeld is Antony. Daar is zo veel geld voor neergelegd. Met Geertruida heb je wel een jongen, die kan in het centrum spelen en op links en rechts. Net als Daley Blind, die kan op zo veel posities spelen. Dat is zo’n goede gozer. Alleen voor die anderen als Quinten Timber en Mats Wieffer. Neem ze nou niet mee, want het is een andere wereld daar."

Derksen heeft in ieder geval vertrouwen in de periode van Slot bij Liverpool. "Hij heeft eigenlijk Dick Advocaat een draai om de oren gegeven. Hij heeft het beter gedaan dan hij. Niemand kon Feyenoord echt omhoog helpen en hij heeft dat wel voor elkaar gekregen. Ik vind hem echt een goede trainer. Slot heeft bij Feyenoord wel echt iets weggezet. Als hij spelers mee wil nemen moet hij alleen de echt hele goede meenemen."

De Telegraaf wist maandagochtend te melden dat de suggestie van Van der Gijp helemaal niet gek is. Geertruida zou inderdaad gevolgd worden door Liverpool en hij wil zelf ook graag met Slot mee naar Engeland.