'Simons mogelijk weer verhuurd, definitieve transfer niet helemaal uitgesloten'

'Simons mogelijk weer verhuurd, definitieve transfer niet helemaal uitgesloten'

29 april - 22:35
41

De kans is goed aanwezig dat Paris Saint-Germain ervoor kiest om Xavi Simons nog een jaar te verhuren aan RB Leipzig. Dat meldt transferjournalist Ben Jacobs. Het is geen geheim dat Die Roten Bullen wel oren hebben naar een langer verblijf van Simons.

Nadat PSG Simons afgelopen zomer terugkocht van PSV, verhuurde het de Oranje-international direct aan Leipzig. Bij de Bundesliga-club groeide hij al snel uit tot een dragende kracht. Leipzig wil daardoor graag langer door met Simons. Volgens Jacobs is dat voor Paris ook een optie: er zou zelfs een 'reële kans' zijn dat Simons volgend seizoen ook op huurbasis actief is in het oosten van Duitsland.

Volgens Jacobs moet PSG momenteel dealen met een aantal 'complexiteiten'. Wat voor invloed dat heeft op de toekomst van Simons, wordt niet duidelijk. Een terugkeer naar zijn broodheer is ook een optie voor de aanvallende middenvelder annex aanvaller. Een verkoop is minder waarschijnlijk: alleen bij een 'uitzonderlijk bod' zou dat bespreekbaar zijn voor PSG. In Frankrijk beschikt Simons over een contract tot medio 2027.