Sneijder benoemt 'grootste fout' van Ten Hag bij United: 'Daar heeft hij alle respect verloren'

Sneijder benoemt 'grootste fout' van Ten Hag bij United: 'Daar heeft hij alle respect verloren'

29 april - 23:55
46

Wesley Sneijder denkt dat Erik ten Hag in de komende weken wordt ontslagen bij Manchester United. De analist weet ook al waar de Nederlandse coach zijn grootste fout heeft gemaakt: het afserveren van Cristiano Ronaldo.

Sneijder vertelt in Veronica Offside waar Ten Hag volgens hem al een verkeerde afslag heeft genomen. "Hij is al de fout ingegaan door de strijd aan te gaan met Ronaldo. Daar heeft hij bij iedereen al het respect verloren. Hij dacht dat het andersom zou werken, maar natuurlijk niet. Die jongens dachten in de kleedkamer: ‘Is die man gek geworden?'" Ten Hag besloot Ronaldo niet meer op te stellen en gaf aan de Portugese ster niet meer nodig te hebben.

Volgens Engelse media ligt Ten Hag enorm onder druk en is zijn ontslag slechts een kwestie van tijd. Manchester United staat zesde in de Premier League en lijkt Europees voetbal mis te lopen. Ook Sneijder denkt dat dit een reden voor ontslag is. "Natuurlijk weet hij al dat hij weg moet, maar je gaat toch niet zelf opstappen. Dan zou ik ook lekker blijven zitten." Ten Hag heeft nog een contract tot de zomer van 2025.