Antwerp onder vuur in België: 'Voor Van Bommel toch afscheid door achterdeur'

Antwerp onder vuur in België: 'Voor Van Bommel toch afscheid door achterdeur'

30 april - 09:11
17

In België is men na de laatste speelronde in de Champions Play-Offs van de Jupiler Pro League uiterst kritisch op Royal Antwerp FC. De landskampioen ging op bezoek bij Union Saint-Gilloise met 4-1 onderuit. Sportjournalis Peter Vandenbempt noemt de play-offs van Antwerp tot nu toe 'tragisch slecht'.

Vandenbempt is niet te spreken over Antwerp in de Play-Offs. "Drie van de achttien punten, dat is tragisch slecht", steekt hij bij Sporza van wal. "Een karrenvracht aan tegendoelpunten, dat is ook geen gewoonte geweest onder Mark Van Bommel. Waar is die bende krijgers op de Bosuil gebleven, het Antwerp van vorig seizoen? Het heilige vuur is een waakvlammetje geworden", klinkt het kritisch.

Verder wordt er vooruitgeblikt op het resterende programma van Antwerp. "Het is aan Van Bommel om zijn ploeg te reanimeren, er weer geloof en vuur in te krijgen en een plan te bedenken: ten eerste om Antwerp nog eervolle play-offs te laten spelen, dat moet toch nog kunnen; ten tweede om de beker te winnen", aldus Vandenbempt.

Laatstgenoemde geeft aan dat het een drama voor The Great Old zou zijn mocht het vijfde of zesde worden én geen beker winnen. "Dan is het ondanks dat onvergetelijke seizoen vorig jaar straks voor Van Bommel toch een afscheid door de achterdeur, denk ik", besluit de journalist.