Van der Gijp adviseert Slot over Liverpool-sterren: 'Langzaam vervangen'

Van der Gijp adviseert Slot over Liverpool-sterren: 'Langzaam vervangen'

30 april - 10:53
35

René van der Gijp denkt dat wanneer Arne Slot aan de slag gaat bij Liverpool, hij zo snel mogelijk afscheid moet gaan nemen van Mohamed Salah en Vrigil van Dijk. De voormalig PSV’er denkt deze spelers geen meerwaarde zullen hebben vanwege hun leeftijd.

Van der Gijp vertelt maandagavond bij Vandaag Inside dat hij duidelijk achteruitgang ziet bij de twee sterkhouders van Liverpool. "Slot doet er denk ik het beste aan doen om jongens als Salah en Van Dijk langzaam te vervangen. Ik las dat Dortmund interesse zou hebben in Van Dijk voor op de plaats van Hummels. Dan speel je toch in een iets makkelijkere competitie."

Wedden

Meer odds

Van der Gijp staat bij Salah iets langer stil, ook omdat hij aan de zijlijn tijdens het duel met West Ham (2-2) een akkefietje had met de vertrekkende trainer Jürgen Klopp. "Ook Salah moet gewoon weggaan. En hij is moslim, dus een stap naar de zandbak is logisch. Dat zou voor hem het beste zijn." Gijp begrijpt de irritatie van de Egyptische buitenspeler richting Klopp wel. "Hij heeft ongelooflijk gepresteerd, jaar in, jaar uit. Nu begint langzaam de sleet er een beetje op te komen. Dat valt niet mee. Je ego wordt aangetast, in de pikorde val je naar beneden."