Ronaldo verkoopt oude liefde en ontvangt 65 miljoen euro voor verkoop aandelen

Ronaldo verkoopt oude liefde en ontvangt 65 miljoen euro voor verkoop aandelen

30 april - 11:14
24

Ronaldo Luis Nazário de Lima is niet langer eigenaar van Cruzeiro, de club waar hij zijn profloopbaan begon. De oud-spits van onder meer PSV, FC Barcelona, Internazionale en Real Madrid nam in 2021 negentig procent van de aandelen van de Braziliaanse club over. Cruzeiro meldt dat het bedrijf BPW Sports dat aandelenpakket overneemt voor een bedrag van omgerekend ongeveer 65 miljoen euro.

'Ronaldo en BPW Sports hebben een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van Tara Sports Brasil, het bedrijf dat negentig procent van Cruzeiro bezit', schrijft de club in een verklaring. 'Ronaldo heeft de club nieuw perspectief gegeven waardoor er nieuwe sponsoren zijn aangetrokken.'

Wedden

Meer odds

Ronaldo hielp zijn oude liefde drie jaar terug uit de schulden. Een terugkeer naar de hoogste klasse van Brazilië liet vervolgens niet lang op zich wachten. Dit seizoen vallen de resultaten echter tegen. De oud-international en grootaandeelhouder werd daar door een deel van de fans verantwoordelijk voor gehouden.

Hij blijft wel lid van de raad van bestuur van de club. Hij liet aan Braziliaanse verslaggevers weten ook zijn meerderheidsbelang (51 procent) in de Spaanse tweededivisieclub Real Valladolid te willen verkopen. "Valladolid is de volgende. Daarna neem ik een tijdje rust", aldus Ronaldo.