UEFA deelt goed nieuws voor EK-fans: extra tickets beschikbaar

UEFA deelt goed nieuws voor EK-fans: extra tickets beschikbaar

30 april - 17:24
12

Er zijn aankomende donderdag 2 mei vanaf elf uur 's ochtends 100.000 extra kaarten beschikbaar voor het EK van aankomende zomer in Duitsland. Deze tickets zijn te koop via het officiële ticketplatform en het aantal beschikbare tickets verschilt per wedstrijd.

Het gaat hierbij om kaarten die in maart en april al via het officiële doorverkoopplatform werden aangeboden. Daarnaast zijn er ook extra zitplaatsen ontstaan door veranderingen aan sommige EK-stadions. Ook wordt er door de UEFA een groot aantal tickets met korting beschikbaar gesteld voor zitplaatsen met beperkt zicht.

Op de website van de UEFA wordt geschreven dat dit waarschijnlijk de laatste kans is voor supporters om aan kaarten te komen voor komend EK. Er wordt verwacht dat de kaarten snel over de toonbank zullen vliegen, voornamelijk voor wedstrijden van Duitsland (het gastland) en de finale. In totaal zullen er meer dan 100.000 tickets in de verkoop gaan.

In de groepsfase van het EK neemt het Nederlands elftal het op tegen Polen (in Hamburg), Frankrijk (in Leipzig) en Oostenrijk (in Berlijn). De verwachting van de KNVB is dat er per wedstrijd ongeveer 40.000 Oranjefans zullen afreizen naar de speelstad en hiervan zullen 15.000 mensen in bezit zijn van een wedstrijdticket.