'Barcelona wil winteraanwinst na paar maanden verhuren, Betis wordt genoemd'

'Barcelona wil winteraanwinst na paar maanden verhuren, Betis wordt genoemd'

30 april - 19:24
5

FC Barcelona wil Vitor Roque gaan verhuren. Dat meldt het Spaanse Sport dinsdag. Het Braziliaanse talent speelt pas sinds afgelopen winter voor Barça, maar de kans is groot dat hij volgend seizoen alweer een ander shirt draagt. 

De negentienjarige Roque, die door Barcelona werd opgepikt bij het Braziliaanse Athlético Paranaense, zou aanvankelijk pas komende zomer aansluiten bij de ploeg van trainer Xavi. Toen laatstgenoemde Gavi weg zag vallen met een zeer ernstige blessure, slaagde Barcelona erin om Roque al in de winter te registreren. 

In zijn eerste paar maanden bij de Spaanse grootmacht wist hij zijn stempel nog niet echt te drukken. Roque speelde tot dusver elf wedstrijden in La Liga, waarvan twee als basisklant. In die elf wedstrijden was hij twee keer trefzeker. 

Barcelona wil hem graag komende zomer elders stallen. Op die manier kan hij meer minuten maken en beter gewend raken aan het Europese voetbal. Er liggen volgens Sport echter ook financiële redenen ten grondslag aan de beoogde verhuur. Barcelona zit immers krap met salarisruimte. Barcelona verhuurt Roque het liefst aan een club uit La Liga. Sport heeft de naam van Betis Sevilla al laten vallen als mogelijke nieuwe bestemming.