Van der Gijp allesbehalve onder de indruk: 'Waren allemaal rare snuiters'

Van der Gijp allesbehalve onder de indruk: 'Waren allemaal rare snuiters'

1 mei - 07:10 Laatste update: 11:15
56

René van der Gijp stak naar eigen zeggen niet veel op van de trainers waarmee hij in zijn loopbaan als speler werkte. Hans Kraay en Guus Hiddink waren 'niet onaardig', maar meer waardering voor zijn oude oefenmeesters kan er bij de oud-prof niet vanaf. 

Dat vertelt Van der Gijp in KieftJansenEgmondGijp. De mannen aan tafel bespreken het akkefietje dat Mohamed Salah en Jürgen Klopp onlangs hadden bij Liverpool. Aan tafel wordt een soortgelijk incident met Van der Gijp besproken, die ooit maandenlang een trainer negeerde. 

"Ik heb geen idee joh, ik vond al die trainers rare snuiters, allemaal. Ze hadden allemaal wel wat geks", reageert Van der Gijp. Heeft hij dan nooit een trainer gehad die hij serieus nam? De voormalig speler van onder meer sc Heerenveen en PSV moet even nadenken. "Hans Kraay z'n vader was niet onaardig. Guus Hiddink was niet onaardig."

Maar of Van der Gijp kan zeggen dat hij er wat van heeft opgestoken? "Nee", klinkt het met een ongemakkelijk lachje. Van der Gijp heeft geen zin om langer over het onderwerp te praten. "We gaan snel verder!"