Drenthe spreekt bewondering uit voor Real-ster: 'Ik weet niet hoe hij dat doet...'

Drenthe spreekt bewondering uit voor Real-ster: 'Ik weet niet hoe hij dat doet...'

30 april - 06:50 Laatste update: 1 mei - 06:50
10

Royston Drenthe heeft alleen maar lof voor de prestaties van Jude Bellingham in zijn eerste seizoen bij Real Madrid. De jonge Engelsman maakt indruk in Madrid en overlegt uitstekende statistieken bij de koploper van de Spaanse competitie.

"Zoals we al eerder hebben gezegd: de cijfers liegen er niet om", begint Drenthe bij Ziggo Sport. De oud-voetballer begrijpt niet dat de middenvelder in zijn eerste seizoen bij Real Madrid al tot een bepalende spelers is uitgegroeid. "De druk van het embleem, het mentale en psychologische stukje en dan nog zo presteren... Ik weet niet hoe hij dat doet."

Wedden

Meer odds

Volgens Drenthe is het nog maar de vraag of Bellingham ook de komende seizoenen een hoofdrol kan vertolken bij Real Madrid. "We moeten maar zien of hij zich de komende jaren ook zo staande kan houden", aldus de analist. "Ik heb er bewondering voor, want ik weet dat het niet normaal is. Ik weet hoe zwaar dat shirt weegt. Hij laat zien dat het voor hem is weggelegd."

Bellingham werd in de zomer van 2023 door Real Madrid voor ruim honderd miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. De Engelsman speelde tot dusver 37 officiële wedstrijden in het shirt van Real Madrid en hierin was hij goed voor 21 doelpunten en tien assists. Bellingham staat nog tot de zomer van 2029 onder contract in Madrid.