'Zorgen om Oranje-international van Feyenoord, eerste EK-groepsduel in gevaar'

'Zorgen om Oranje-international van Feyenoord, eerste EK-groepsduel in gevaar'

1 mei - 08:50
88

De openingswedstrijd van Oranje op het EK in Duitsland komt misschien te vroeg voor Mats Wieffer. De middenvelder van Feyenoord staat mogelijk langer aan de kant dan aanvankelijk gedacht, aldus 1908

Wieffer viel op 20 april, daags voor de KNVB Bekerfinale tegen NEC (1-0 winst Feyenoord) geblesseerd uit. Uit nadere onderzoeken blijkt dat de controlerende middenvelder, die kampt met een bovenbeenblessure, misschien toch wat langer dan gedacht aan de zijlijn moet staan. 

Het Eredivisie-seizoen lijkt sowieso voorbij te zijn voor Wieffer. De afscheidstournee van de naar Liverpool vertrekkende Arne Slot zal hij dus als toeschouwer aanzien. Ook de openingswedstrijd van Oranje, op 16 juni in Hamburg tegen Polen, komt mogelijk te vroeg. De verwachting is dat Wieffer namelijk acht weken nodig heeft om te herstellen. 

Daarbij is het optrainen en opnieuw wedstrijdfit geraken nog niet meegerekend. Mogelijk heeft de blessure van Wieffer ook invloed op zijn nabije toekomst. De middenvelder zou er goed opstaan in Europa, maar een blessure zou een transfer weleens kunnen dwarsbomen.