'Bayern heeft na Alonso en Nagelsmann-blauwtjes nieuwe trainer bijna binnen'

'Bayern heeft na Alonso en Nagelsmann-blauwtjes nieuwe trainer bijna binnen'

1 mei - 09:29 Laatste update: 09:41
14

Ralf Rangnick wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van Bayern München. Volgens Fabrizio Romano zijn de Duitse topclub en de 65-jarige trainer momenteel de laatste details aan het bespreken. 

Sinds bekend is dat Thomas Tuchel na dit seizoen stopt bij Bayern, regent het geruchten. Even leek niets een terugkeer van Julian Nagelsmann in de weg te staan, maar hij bleef de Duitse bond trouw. Nu lijkt Der Rekordmeister in zee te gaan met Rangnick. 

De oud-trainer van onder meer RB Leipzig en Manchester United, anno 2024 bondscoach van Oostenrijk, is met Der Rekordmeister al in een vergevorderd stadium. 'De aanstelling is bijna rond', aldus Romano. De meest belangrijke zaken, zoals het project en de invloed van de trainer op zowel ingaande als uitgaande transfers is besproken. 

"Wij hebben goede gesprekken gevoerd met Ralf Rangnick", zei Bayern-voorzitter Herbert Hainer deze week nog tegen de Duitse tak van Sky Sports. Bayern, dat dinsdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Real Madrid, heeft mogelijk nog wel één obstakel uit de weg te ruimen: de Oostenrijkse bond. Daar is Rangnick immers nog altijd werkzaam. Oostenrijk is ook één van de drie tegenstanders van Oranje, naast Polen en Frankrijk.