Opvallend eerlijke Tuchel en Van Basten kraken Bayern-dissonant: 'Fataal'

Opvallend eerlijke Tuchel en Van Basten kraken Bayern-dissonant: 'Fataal'

1 mei - 10:22
35

Bayern München-trainer Thomas Tuchel is bijzonder kritisch op Kim Min-Jae na het eerste duel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De vervanger van Matthijs de Ligt ging bij beide tegengoals in de fout.

Tuchel zag Bayern uitstekend beginnen in de Allianz Arena, maar na een fantastische pass van Toni Kroos opende Vinícius Júnior de score voor Real Madrid. De Braziliaan deed alsof hij naar de bal toeging en kon daarna zomaar weglopen uit de rug van Min-Jae. "Kim moet niet zo agressief meebewegen met zijn aanvaller. Dat de aanvaller zó vrij staat na een tegenbeweging, dat mag niet het geval zijn", oordeelt Tuchel in Duitse media.

"Hij is gewoon te hebzuchtig", gaat de oefenmeester van Der Rekordmeister verder. "Er is geen druk op de bal, waardoor je niet weet wat er kan gaan komen. Dan is dit veel te gemakkelijk. Daar kan niemand hem meer helpen. Om zo agressief in te stappen, voordat de bal gespeeld is, is te hebzuchtig."

Bayern draaide de score vervolgens om, maar in de slotfase ging de Zuid-Koreaanse verdediger weer in de fout. Hij veroorzaakte een strafschop, die door Vinícius werd benut. "Weer is hij veel te hebzuchtig", verzucht Tuchel. "Hij staat de hele tijd aan de goede kant, tot hij deze ineens afstaat aan Rodrygo. Hij stond er de hele tijd beter voor, maar toen de pass kwam ging hij in de fout. En als je een positioneringsfout maakt, blijf dan in ieder geval op de been. De spits was hem dankbaar. Dit was niet slim genoeg."

Ook Marco van Basten vond Min-Jae, die weer eens een basisplaats had door de absentie van De Ligt, de grote dissonant. "Hij maakte een paar fatale fouten", stelt de voormalig topvoetballer bij Ziggo Sport. "Kim is in deze wedstrijd een belangrijke speler geweest voor Real Madrid."