Vitesse luidt de noodklok: 'Gaan deadline niet halen, we lopen leeg'

Vitesse luidt de noodklok: 'Gaan deadline niet halen, we lopen leeg'

1 mei - 17:35 Laatste update: 17:47
266

Het gaat Vitesse 'in principe' niet lukken om de door de licentiecommissie van de KNVB gestelde deadline te halen. Dat vertelde interim-directeur Edwin Reijntjes woensdag. De Arnhemmers moeten vóór 17 mei voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een betaaldvoetbalorganisatie. 

"Het is niet vijf minuten voor twaalf voor onze club, maar één minuut voor twaalf", tekent de Gelderlander op. Vitesse hield woensdag een persconferentie om de nieuwe trainer John van den Brom aan te kondigen en een reactie te geven op het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om de deadline naar voren te halen.

Volgens Reijntjes ziet het er slecht uit voor de club uit Arnhem. "Partijen beseffen niet hoe slecht Vitesse ervoor staat." Daarbij lijkt de bestuursman van Vitesse zich vooral te richten op de Amerikaanse zakenman Coley Parry, al zei hij zijn naam niet expliciet. "We zijn in gesprek, maar de kwestie is nog niet opgelost. Wij verliezen nog elke dag tijd. En tijd hebben we niet." 

Vitesse probeert de aandelen van de club, die nu nog in handen zijn van de Rus Valeri Oyf, over te zetten naar de stichting Vitesse voor Altijd. Daar ligt Parry, die met de Common Group Vitesse wil overnemen, vooralsnog voor. 

Reijntjes kan begrijpen dat de KNVB de deadline naar voren heeft gehaald, al is de club volgens hem geschokt. "De commissie kijkt naar de competitie van volgend jaar. Door nu de deadline te stellen, is er ook nog tijd voor beroep en een eventuele rechtszaak. Dit proces gaat nog wel maanden duren." En dat is precies een luxe die Vitesse zich niet kan veroorloven. "We staan er heel slecht voor. Financieel vooral. We lopen leeg."