Woerts komt met Geelen-claim: 'De nieuwe algemeen directeur van Ajax'

Woerts komt met Geelen-claim: 'De nieuwe algemeen directeur van Ajax'

2 mei - 07:32 Laatste update: 11:22
72

Menno Geelen wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, claimt Chris Woerts. Volgens de sportmarketeer wordt de huidige commercieel directeur van de Amsterdammers later deze maand voorgedragen als algemeen directeur.

Bij Vandaag Inside vertelt Woerts dat Geelen de nieuwe CEO van Ajax wordt, nu Alex Kroes verdergaat als technisch directeur. Eerder vertelde Valentijn Driessen al dat Geelen een optie was als algemeen directeur. "Ik heb echt wel nieuws. Menno Geelen is de beoogd algemeen directeur van Ajax", begint Woerts. "Hij zou voorgedragen worden, maar het is nu definitief: hij gaat waarschijnlijk op 21 mei benoemd worden."

"Ze wilden geen buitenstaander: Ajax was klaar met Van Praag en Van Halst. Geelen is zeer gewaardeerd binnen Ajax. Commercieel staat het als een huis", vervolgt Woerts, die vertrouwen heeft in Geelen. "Menno is een goede gozer, hij wordt een goede algemeen directeur. Dit is een goede keuze van Ajax."

Geelen is sinds 2010 in dienst bij Ajax. Inmiddels is hij acht jaar de commercieel directeur van Ajax. Op die post maakte Geelen indruk: zo was hij onder meer betrokken bij de lancering van het succesvolle Bob Marley-shirt en sloot hij verschillende interessante commerciële deals namens Ajax.