Vertrouwen in selectie van Vitesse: 'Genoeg mogelijkheden, zeker op KKD-niveau'

Vertrouwen in selectie van Vitesse: 'Genoeg mogelijkheden, zeker op KKD-niveau'

1 mei - 22:03 Laatste update: 22:06
17

John van den Brom keert volgend seizoen terug bij Vitesse als hoofdtrainer, mits de club haar profclublicentie weet te behouden. Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes, is enorm blij met Van den Brom, zeker gezien de situatie rondom Vitesse.

"Als je ziet in wat voor situatie Vitesse verkeert. Dat iemand met de reputatie van John dan toch instapt, is iets om heel blij om te zijn. We zijn heel trots dat dat is gelukt", vertelt Reijntjes in De Telegraaf. Van den Brom zal met Vitesse zo snel mogelijk de Keuken Kampioen Divisie weer willen inruilen voor de Eredivisie.

Arnhem voelt vertrouwd voor de 57-jarige oefenmeester. "Het belangrijkste is dat ik als trainer thuis kom bij de club waar ik ooit begonnen ben in 1986 als speler. Het is vierde keer dat ik bij Vitesse ben. Twee periodes als speler en nu ook voor de tweede keer als trainer. Het voelt zeker als thuiskomen. Dat doet mij heel veel. Clubliefde in het betaald voetbal wordt vaak onderschat en overschat, maar bestaat zeker nog", aldus Van den Brom.

Van den Brom is ervan overtuigd dat hij ondanks de financiële problemen een goede selectie neer kan zetten. "Ik kan mijn ei kwijt in het samenstellen van de selectie. Daar moeten we ons met z’n allen op gaan richten. Spelers zijn er genoeg. Natuurlijk hoop ik zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, zodat je iets kunt bieden aan spelers. Er zijn genoeg mogelijkheden om een goede selectie neer te zetten, zeker op Keuken Kampioen Divisie-niveau."