Slot krijgt advies over halen van Nederlanders naar Liverpool: 'Dat is toch raar?

Slot krijgt advies over halen van Nederlanders naar Liverpool: 'Dat is toch raar?

2 mei - 09:50 Laatste update: 09:54
28

Marciano Vink is van mening dat Arne Slot zich niet gek moet laten maken door het idee dat het meenemen van Nederlanders naar je nieuwe club geen goed plan is. Het verleden wees vaak uit dat het aantrekken van bekende gezichten averechts kan werken. 

Eind jaren 90' bouwde Louis van Gaal met spelers als Boudewijn Zenden, Patrick Kluivert en Phillip Cocu een behoorlijke Nederlandse enclave bij FC Barcelona. Dat pakte niet helemaal goed uit. De vraag is dan ook of Slot spelers als Geertruida én ook de door The Reds begeerde Teun Koopmeiners (die hij nog kent van zijn AZ-tijd) mee moet nemen naar Anfield. 

"Stel dat Koopmeiners nu bovenaan het lijstje staat voor de tien-positie, en Hancko staat tweede op de lijst voor een linker centrale verdediger", begint Vink bij Voetbalpraat. "Dan komt Slot daar, en dan moeten ze strepen zetten door die spelers? Dat is toch raar?"

"Het maakt me geen ruk uit wie ze halen, maar zou je dan voor de bühne moeten laten zien dat ze al op lijstjes stonden? Dat is gek", vervolgt Vink. Naast Koopmeiners valt ook de naam van Lutsharel Geertruida steeds vaker in één adem met Liverpool. Van concrete interesse is, volgens de laatste berichtgeving, nog geen sprake.