Dertien oud-spelers en coaches geven met 50.000 euro startschot voor Vitesse-actie

Dertien oud-spelers en coaches geven met 50.000 euro startschot voor Vitesse-actie

2 mei - 10:42
123

De crowdfunding om Vitesse in leven te houden is door de club zelf gestart. Maar liefst dertien oud-spelers en stafleden van de club hebben een startschot gegeven en gezamenlijk een eerste 50.000 euro gedoneerd. 

John van den Brom was als de nieuwe trainer de eerste die een donatie in het laatje bracht. Daarna deden Guram Kashia, Loïs Openda, Henk ten Cate, Matúš Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga ook een donatie voor Vitesse. In totaal staat het bedrag door die giften dus al op 50.000 euro.

Interim-directeur Edwin Reijntjes is ontroerd door de strijdbaarheid van iedereen om Vitesse heen. "Het is prachtig om te zien hoe het nieuws over het mogelijk intrekken van onze licentie heeft geleid tot meerdere hartverwarmende initiatieven. In overleg met diverse oud-spelers en supporters is uiteindelijk de crowdfunding 'Voor Geel-Zwart' ontstaan. Hiermee hopen we aan alles en iedereen in Nederland te laten zien dat Vitesse leeft."

Het is al een tijdje bekend dat Vitesse in financiële problemen zit, maar dinsdag kwam naar buiten dat de proflicentie van de club nu serieus in gevaar is. De Arnhemmers staan op omvallen en de clubleiding heeft twee weken de tijd om de financiële situatie naar de eisen van de KNVB te brengen. Met de huidige situatie verliest de club de proflicentie en verdwijnt het dus uit het betaald voetbal.