Amsterdamse hoop slinkt: Villa onderuit in eigen huis, ook Club Brugge verliest

2 mei - 23:00 Laatste update: 23:19
73

Olympiakos heeft voor een verrassing gezorgd in de halve finale van de Conference League door in een knotsgek duel met 2-4 te winnen bij Aston Villa. Club Brugge leek zich met tien man in Italië naar een 2-2 gelijkspel tegen Fiorentina te knokken, maar de Italianen scoorden in de absolute slotfase. Dat betekent minder goed nieuws voor Ajax

Club Brugge-Fiorentina
Club Brugge begon goed aan het duel met Fiorentina, maar het waren de Italianen die al in de vijfde minuut de voorsprong pakte. Riccardo Sottil sneedt naar binnen en schoot heerlijk raak in de verre hoek. Lang konden de Italianen niet van de voorsprong genieten. Tien minuten later ging de bal op de stip na een handsbal van Fiorentina. Hans Vanaken benutte dat buitenkansje. Nog voor rust kwamen de Italianen wederom op voorsprong. Na een mislukte poging van Nicolas Gonzales kon Andrea Belotti uithalen vanuit de draai: 2-1.

In de tweede helft kwam Fiorentina uitstekend uit de kleedkamer. Al snel wisten de Italianen weer een kans te creëren via Giacomo Bonaventura. Na een uur spelen werd het nog lastiger voor Club Brugge. Raphaël Onyedika pakte binnen twee minuten tijd twee gele kaarten, waardoor de Belgen met tien man verder moesten. Nog geen drie minuten later was het toch raak voor Club Brugge. Igor Thiago kon na een lange bal scoren. In de absolute slotfase gingen de Italianen er toch met de overwinning vandoor. M'bala Nzola wist te scoren voor Fiorentina.

Aston Villa-Olympiakos
Na een kwartier opende Ayoub El Kaabi namens Olympiakos de score in dit knotsgekke duel. De Grieken pakten daardoor brutaal de voorsprong bij het vermogende Aston Villa. Weer een kwartier later kwam de Griekse grootmacht zelfs op 0-2. Weer was het El Kaabi die het net wist te vinden voor zijn ploeg. Nog voor rust liet Aston Villa van zich horen. Spits Ollie Watkins wist in de blessuretijd aan te tekenen voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft was het Aston Villa dat goed uit de kleedkamer kwam. Dat resulteerde in de 52e minuut in de gelijkmaker voor de Engelse subtopper. Moussa Diaby zorgde ervoor dat zijn ploeg weer op gelijke hoogte kwam. Lang kon de ploeg van Unai Emery daar niet van genieten. Vanaf de stip wist El Kaabi vier minuten later zijn hattrick te completeren. Ruim tien minuten later herstelde Olympiakos zelfs de marge van twee doelpunten via Santiago Heze. Een slechte uitgangspositie lonkte voor Villa, maar na een handsbal ging de bal wederom op de stip. Dit keer mocht Douglas Luiz aanleggen namens Villa. De Braziliaan faalde echter na lang oponthoud.

Vooral in Amsterdam werden de duels in de halve finales van de Conference League met veel interesse gekeken. Bij een eventuele eindzege van Aston Villa of Club Brugge is de kans groot dat Ajax bij een vijfde plaats in de Eredivisie direct de Europa League in mag. Door de nederlaag van Emery en co. en onze Zuiderburen lijkt die kans te slinken.