Miljoen met crowdfunding komt steeds dichterbij: 'Ongelofelijk, Vitesse leeft!'

Miljoen met crowdfunding komt steeds dichterbij: 'Ongelofelijk, Vitesse leeft!'

2 mei - 23:47
143

Edward Sturing kan moeilijk bevatten hoe goed de crowdfunding-actie van Vitesse verloopt. De trainer van de Arnhemmers bedankt de donateurs na de uiterst succesvolle eerste dag.

De crowdfunding-actie van Vitesse heeft na en krappe dag het doel van één miljoen euro al bijna bereikt. De teller staat inmiddels op 830 duizend euro. Sturing kan het amper geloven. "Hallo Vitesse-supporters", steekt de trainer van de Arnhemmers van wal. "De eerste dag van onze crowdfunding-actie zit erop en het is ongelofelijk. We hebben al meer dan een half miljoen euro opgehaald."

Sturing lijkt er alle vertrouwen in te hebben dat het goed zal komen met zijn club. De trainer maakt duidelijk dat Vitesse 'leeft'. "En Vitesse mag nooit verdwijnen", aldus de trainer die na dit seizoen, als Vitesse blijft bestaan, wordt opgevolgd door John van den Brom. Sturing is blij met de donaties tot nu toe. "Namens mijzelf en Vitesse wil ik jullie bedanken voor alle steun."

Van den Brom gaf het startschot voor de inzamelactie. Al snel doneerden ook Henk ten Cate, Leo Beenhakker, Guram Kashia, Loïs Openda, Matus Bero, Milot Rashica, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga. Daarna volgden de Vitesse-supporters, maar ook fans van Ajax, NAC Breda, Sparta, Feyenoord, FC Twente én aartsrivaal NEC het goede voorbeeld.