Ipswich Town na 22 jaar terug: binnen één jaar van League One naar Premier League

Ipswich Town na 22 jaar terug: binnen één jaar van League One naar Premier League

4 mei - 15:23 Laatste update: 15:27
84

Ipswich Town keert volgend seizoen na 22 (!) jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau van Engeland. The Tractor Boys versloegen Huddersfield Town met 2-0 op Portman Road. De tweede plek achter kampioen Leicester City is daarmee op de laatste speeldag definitief veiliggesteld.

De missie was duidelijk: niet verliezen thuis van Huddersfield en dan was promotie naar de Premier League een feit. Na een klein half uur spelen liet Wes Burns het stadion voor het eerst ontploffen door de 1-0 tegen de touwen te schieten. Vlak na rust verdubbelde Chelsea-huurling Omari Hutchinson de voorsprong. Daarmee leek de buit binnen voor trainer Kieran McKenna en zijn mannen. 

Ipswich kwam nagenoeg de gehele wedstrijd niet in de problemen tegen Huddersfield, dat dus gedegradeerd is naar de League One. Concurrent Leeds United verloor thuis met 1-2 van Southampton, maar is desondanks derde geëindigd. 

Het is de tweede keer in één jaar tijd dat Ipswich promoveert; vorig seizoen promoveerden ze namelijk vanuit de League One naar het Championship. De Premier League krijgt er volgend seizoen dus een voormalig gigant bij. Ipswich werd één keer kampioen op het hoogste niveau en ze wonnen één keer de FA-Cup. Daarnaast won Ipswich in 1981 de UEFA Cup ten koste van AZ Alkmaar.