Rensch gaat in op potentiële Ajax-trainers: 'Hij is voor mij wel speciaal'

Rensch gaat in op potentiële Ajax-trainers: 'Hij is voor mij wel speciaal'

4 mei - 16:58 Laatste update: 16:59
23

Devyne Rensch is openhartig over de chaos bij Ajax. Hij vertelt hoe hij en de rest van de spelersgroep de onrust in Amsterdam ervaart en gaat in op zijn potentiële nieuwe trainer.

"Ik hou me totaal niet bezig met de bestuurlijke toestand bij Ajax. Hoe het zit met de raad van commissarissen, de directie en de bestuursraad, daar verdiep ik me niet in. Dat geldt voor de meeste spelers. We zijn bezig met trainen en wedstrijden spelen. De mensen waar we als spelersgroep dagelijks mee te maken hebben, die zijn voor ons belangrijk. De technische staf hoort daarbij, maar ook de technisch directeur Alex Kroes. Die zien we ook bij de club", vertelt Rensch aan Het Parool.

"Ik lees natuurlijk dat Erik ten Hag, Graham Potter en Francesco Farioli als trainers worden genoemd voor volgend seizoen. We hebben nog drie wedstrijden te spelen en we willen vijfde worden om mee te kunnen doen in de Europa League. Komende zomer zie ik wel wat er gaat gebeuren", stelt Rensch, die over één naam echter louter positief is. "Ten Hag is voor mij wel speciaal, omdat hij me liet debuteren en we onder hem de landstitel en de beker wonnen."

Over zijn eigen toekomst is de verdediger in ieder geval uitgesproken. "Mijn hart ligt bij Ajax. Dit is mijn club, mijn thuis. Ik focus me nu op de laatste drie wedstrijden. Die moeten we winnen. Dat is het enige waar ik aan denk op dit moment. Mijn contract loopt medio 2025 af, maar ik weet dat de voetbalwereld dynamisch is en dat veranderingen kunnen plaatsvinden", houdt hij een slag om de arm.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!