Ontketende Messi pakt bizar MLS-record met hulp van kompaan Suarez

Ontketende Messi pakt bizar MLS-record met hulp van kompaan Suarez

5 mei - 08:03 Laatste update: 08:25
36

Lionel Messi heeft, samen met kompaan Luis Suarez, in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw zijn klasse geëtaleerd. De Argentijn loodste Inter Miami met vijf assists en een doelpunt naar een 6-2 zege op New York Red Bulls. Suarez was drie keer trefzeker. 

Met name de 5-1 van Inter Miami doet denken aan de gloriedagen van FC Barcelona, want hier was ook Suarez bij betrokken. Messi ontving de bal op het middenveld en dribbelde moeiteloos richting de zestien van New York Red Bulls. Daar ging hij een schitterende combinatie aan met zijn teamgenoot en tevens goede vriend, die koeltjes afrondde. Messi pakt met zijn directe bijdrage aan zes doelpunten een record. Dat gebeurde nog noit eerder in de MLS. 

Wedden

Meer odds

Voor Suarez was het tevens een mooie avond. De spits nam drie doelpunten voor zijn rekening en zette een hattrick op zijn naam. Door de zege op New York Red Bulls gaat Miami steviger aan kop in de Eastern Conference. De ploeg van eigenaar David Beckham heeft 24 punten uit twaalf wedstrijden. Cincinnati volgt op drie punten achterstand, maar heeft een duel minder gespeeld.