Schoonzoon van Stewart: 'Doe er zondag alles aan om PSV-feestje te verstoren'

Schoonzoon van Stewart: 'Doe er zondag alles aan om PSV-feestje te verstoren'

5 mei - 08:20 Laatste update: 08:35
14

Pelle Clement is van plan zondag het kampioensfeestje van PSV nog even uit te stellen. De middenvelder van Sparta Rotterdam hoopt zijn schoonvader, Earnest Stewart, dwars te zitten. 

"Ik ga er alles aan doen om het feestje van PSV te verstoren en bij PSV zullen ze er alles aan doen om het feestje te kunnen gaan vieren", vertelt Clement aan Voetbal International. De Spartaan is inmiddels zo'n 3,5 jaar samen met Quinty Stewart, de dochter van de technisch directeur van PSV. "We zijn allebei sportmannen en we weten hoe het werkt", aldus Clement. 

Dat het een lastig karwei gaat worden om PSV, in ieder geval nog even, van de landstitel af te houden, beseft Clement. "De verhoudingen zijn duidelijk en bij ons zal iedereen zelf op de top van zijn kunnen moeten spelen om ook maar een kans te maken, en daarbij moet PSV dan ook nog eens een mindere dag hebben." 

Met zijn schoonvader besprak hij de monsterzege van PSV bij Heerenveen (0-8). Volgens Stewart was PSV enorm goed, en lukte alles bij de Eindhovenaren. Clement hoopt dat Sparta zo'n scenario bespaart blijft. "Wat ik wél vind, en dat is ontzettend moeilijk hoor, maar je mag dan wel af en toe een tikkie uitdelen. Zo van: tot hier en niet verder. Dat vond ik bij Heerenveen niet gebeuren. Dat is een les die wij mee kunnen nemen."

PSV - Sparta begint zondag om 12:15. De Eindhovenaren hebben genoeg aan een punt om kampioen van Nederland te worden. 

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!