Bosz wil één ding voorkomen met PSV: 'Dat zie je vaak in duels om kampioenschap'

Bosz wil één ding voorkomen met PSV: 'Dat zie je vaak in duels om kampioenschap'

5 mei - 12:05 Laatste update: 12:09
9

Peter Bosz wil voorkomen dat PSV een 'baggerwedstrijd' speelt tegen Sparta. De trainer van de Eindhovenaren hoopt dat zijn jongens het koppie erbij houden en zich focussen op het winnen van de wedstrijd. 

Bosz heeft niet wakker gelegen van het naderende kampioenschap. "Op tijd naar bed", lacht de trainer van PSV. "Als ik naar bed ga, dan denk ik niet meer. Daar hebben we de afgelopen tien dagen lang genoeg de tijd voor gehad. We wisten dat het gat er zat tussen de wedstrijden en dat hebben we goed besteed."

Wedden

Meer odds

Over het kampioenschap praten was lange tijd een taboe onder Bosz. Zo ook de afgelopen dagen. "We hebben de jongens de eerste drie, vier dagen rust gegeven en het daarna over Sparta gehad. Dat is waarom de meeste kampioenswedstrijden zo bagger zijn, omdat mensen teveel met andere dingen bezig zijn."

Hoopt Bosz dat PSV tegen Sparta net zo'n voorstelling weggeeft als tegen Heerenveen (0-8 winst, red.)? "Zo ga ik nooit een wedstrijd in, dat het een galavoorstelling moet worden. Wij hebben een manier van spelen die onder andere attractief is door hoog druk zetten en omdat we willen voetballen. Maar we willen vooral de wedstrijd winnen."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!