Veerman deelt geheim achter PSV-succes: 'Dat zie je niet zo vaak'

Veerman deelt geheim achter PSV-succes: 'Dat zie je niet zo vaak'

5 mei - 14:33 Laatste update: 17:35
23

Joey Veerman zag PSV tegen Sparta Rotterdam niet de beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar is als een kind zo blij met de behaalde landstitel. Tegenover ESPN gaat de middenvelder van de Eindhovenaren in op het behaalde kampioenschap en doet hij een boekje open over de sfeer in het team.

"Fantastisch dit, ik heb het nog nooit meegemaakt. Het was nog even billenknijpen in de eerste helft, maar daarna... geweldig dit. Het gaat nu pas beginnen, dus ik laat het allemaal op me afkomen", aldus Veerman, die zijn ploeg niet de beste wedstrijd zag spelen. "Het was heel stroperig. Het leek wel alsof we de eerste wedstrijd van het seizoen speelden of zo, maar gelukkig maken we wel weer vier goals. Dat is dan het allerbelangrijkste."

Voorafgaand aan het seizoen sprak Veerman uit zich op de landstitel te richten. "Het is uitgekomen. We hebben gewoon een hele goede selectie, en we hebben een superseizoen gedraaid", aldus de middenvelder, alvorens hij van Patrick van Aanholt een bierdouche te verwerken kreeg. "We hebben een topseizoen gedraaid, dus het is helemaal geweldig dit. Als je ook ziet hoe we het hele seizoen gevoetbald hebben... buiten deze wedstrijd en de wedstrijd tegen NEC denk ik dat we in alle wedstrijden goed gespeeld hebben."

Of hij dit seizoen alle twijfels heeft weggenomen, durft de spelmaker niet te zeggen. "Dat weet ik niet. Het blijft altijd wat, er zijn heel veel mensen die er wat over te zeggen hebben en er komen er ook steeds meer bij. Iedereen heeft zijn eigen mening en dat moeten ze allemaal lekker zelf weten. Ik ben dit jaar kampioen geworden, dus. Ik heb twee keer de KNVB Beker gewonnen en twee keer de Johan Cruijff Schaal, dus volgens mij heb ik het wel aardig gedaan tot nu toe bij PSV."

Over het geheim van PSV is Veerman duidelijk. "We zijn onderling ook heel goed met elkaar. Als je ziet op trainingskamp... dan gaan we uit met vijftien spelers, dat zie je niet zo vaak. Normaal ga je met een mannetje of vier, vijf waar je echt goed mee bent, maar bij ons is het een hecht team."