Utrecht boekt nipte zege op Vitesse en blijft in spoor van Ajax

5 mei - 16:25 Laatste update: 19:43
66

FC Utrecht is nog altijd in de race voor de vijfde plek, nadat het in de eigen Galgenwaard met 1-0 van Vitesse heeft gewonnen. Victor Jensen scoorde de winnende goal voor de Domstedelingen tegen de reeds gedegradeerde Arnhemmers.

Na twaalf minuten kwam Vitesse bijna verrassend op voorsprong. Nadat een schot van richting wordt veranderd door Nick Viergever, ziet doelman Vasilios Barkas de bal naast zijn doel verdwijnen. Na een ruim half uur was er de eerste echte grote kans voor de thuisploeg, toen Mark van der Maarel de bal na een corner voor zijn voeten ziet belanden. De verdediger schoot echter over. Nog geen twee minuten later waren de Arnhemmers dichtbij de openingsgoal, maar op een schot van Paxten Aaronson wist Barkas op de doellijn redding te brengen.

Vlak na rust was het wel raak. Vanaf de rand van het zestienmetergebied wist Jensen Vitesse-doelman Eloy Room te verschalken en daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Niet voor het eerst weet de middenvelder dit seizoen een belangrijke goal te maken voor Utrecht, dat na de goal moeizaam overeind bleef tegen de ploeg van interim-trainer Edward Sturing.

Door de zege blijft het team van Ron Jans in het spoor van Ajax, in de strijd om de vijfde plek. Met die plaats op de ranglijst kan deelname aan de play-offs voor Europees voetbal worden vermeden. Utrecht heeft een achterstand van twee punten op de Amsterdammers.