'Bayern loopt weer blauwtje op: ook Premier League-trainer wijst aanbieding af'

'Bayern loopt weer blauwtje op: ook Premier League-trainer wijst aanbieding af'

5 mei - 17:42
25

Ook Unai Emery heeft Bayern München de deur gewezen. Dat meldt The Athletic zondagmiddag. De Spaanse manager van Aston Villa is alweer de vierde persoon die nee zegt op het trainerschap bij Der Rekordmeister. 

Toen bekend werd dat Bayern na dit seizoen zou breken met Thomas Tuchel, schakelde de club eerst door naar Xabi Alonso. Hij besloot Bayer Leverkusen trouw te blijven. Vervolgens ging de blik op Julian Nagelsmann, maar ook de bondscoach van Duitsland wees een aanbod uit München af. 

Vervolgens liep het na uitvoerige gesprekken met Ralf Rangnick, eindverantwoordelijke bij Oostenrijk, een derde blauwtje op. Daar komt nu een vierde bij, want volgens The Athletic heeft ook Emery vriendelijk bedankt. 

De succescoach van Villa, waarmee hij dit seizoen hoge ogen gooit, heeft twijfels bij de club Bayern. Hij zou onder meer afgeschrikt zijn door de wijze waarop diverse Bayern-grootheden zomaar hun 'mening en klachten' in het openbaar uiten. Mogelijk doelt hij daarmee op coryfeeën als Lothar Matthäus. 

Bayern moet nu dus verder zoeken. Volgens BILD is ook de naam van Erik ten Hag inmiddels op het lijstje met kandidaten verschenen.