Gimenez valt uitstekend in bij Feyenoord: 'Dat is waarom ik vandaag gescoord heb'

Gimenez valt uitstekend in bij Feyenoord: 'Dat is waarom ik vandaag gescoord heb'

5 mei - 22:12 Laatste update: 22:26
59

Santiago Gimenez is altijd in zichzelf blijven geloven. Na een langdurige mindere fase was de spits zondagavond belangrijk voor Feyenoord met twee goals en een assist tegen PEC Zwolle. Ook laat de Mexicaan zich uit over het aanstaande vertrek van Arne Slot naar Liverpool.

Slot koos er tegen PEC Zwolle voor om Gimenez op de bank te zetten. Ueda betaalde het vertrouwen terug met een doelpunt, maar de Japanner miste ook een penalty. "Ik was niet teleurgesteld", aldus de Mexicaan tegenover ESPN. "Ayase verdient het. Hij doet het erg goed. Ik was geblesseerd en hij verdient de kansen. Hij heeft twee keer op rij gescoord. Daar wil ik hem mee feliciteren."

Na zijn invalbeurt mocht Gimenez direct aanleggen voor een penalty. De Mexicaan wilde de strafschop maar al te graag nemen. "Ik had het niet verwacht, maar natuurlijk", is de spits duidelijk. "Het was mijn eerste balcontact. Niet normaal. Ik had wat zenuwen, want ik heb er wat gemist. Daarom schoot ik door het midden."

Gimenez scoorde uiteindelijk twee keer en verzorgde de assist bij de treffer van Lutsharel Geertruida. "Dit is wie ik ben. Ik moet altijd met deze scherpte het veld opkomen. Dat leverde me vandaag twee goals op", aldus de spits, die aangeeft dat hij nooit aan zichzelf getwijfeld heeft. "Ik vertrouw op mezelf en mijn familie steunt me altijd. Soms gaan dingen niet zoals je wil. Je moet door blijven gaan, blijven vechten. Dat is waarom ik vandaag dankzij god gescoord heb." Gimenez werd tevens verkozen tot Man of the Match. "Lang geleden, hè", grapt de spits.

Tot slot wordt de Mexicaan gevraagd naar het naderende vertrek van Slot naar Liverpool. "Hij gaat het fantastisch doen. Het is een geweldige trainer. Ik hoop dat hij daar wat titels gaat winnen."