Stewart heeft lijstjes klaarliggen bij PSV: 'Kunnen volgende slag maken'

Stewart heeft lijstjes klaarliggen bij PSV: 'Kunnen volgende slag maken'

6 mei - 09:55
46

Earnest Stewart denkt dat PSV nog beter kan presteren dan dit seizoen. Er zullen echter wel een paar transferperiodes nodig zijn om de volgende stap te zetten in Eindhoven. Tegelijkertijd waakt de technisch directeur voor het maken van desastreuze fouten, zoals bij Ajax.

"De aanstelling van Peter Bosz is een heel belangrijk moment geweest", begint Stewart in een interview met het Eindhovens Dagblad over het succesvolle seizoen van PSV. "Bij PSV ga je in mijn visie voor het hoogste, met aanvallend en dominant voetbal. Met de mogelijkheden die er zijn, moest dat vanaf vorig jaar te realiseren zijn. Peter is een coach die al tegenslag had gehad en daar goed uit is gekomen. Dat vind ik ook altijd belangrijk om te zien. Succes is mooi, maar wat doe je als het minder gaat?"

Stewart is ervan overtuigd dat PSV een nog beter seizoen kan draaien. "We hebben nog een aantal transferperiodes nodig om een volgende slag te maken, waarbij er ook weer spelers kunnen vertrekken", vertelt de bestuurder. "Dat weet je van tevoren, want PSV is geen club die koste wat het kost alles bij elkaar kan houden. We zijn een heel jaar bezig met lijstjes, dus dat moeten we opvangen."

Door de manier van spelen van Peter Bosz denkt Stewart dat spelers graag de overstap maken naar PSV. "Eerst kijken we in onze eigen achtertuin in Eindhoven en in onze competitie, maar ook in andere delen van de wereld", aldus de technisch directeur. "Een zelfregulerend verhaal met door ons opgeleide spelers zou mooi zijn, maar dat is moeilijk te realiseren. Spelers die vanuit de jeugdopleiding ineens dertig wedstrijden in de Eredivisie én internationaal top kunnen presteren, zijn daarvoor te schaars."

Gedurende het seizoen heeft PSV geen moment last gehad van Ajax. Stewart waakt voor het maken van dezelfde fouten. "Je kunt leren van wat anderen doormaken en hoe snel het soms kan gaan in het voetbal. Belangrijkste is dat wij geen fouten maken en dat we ons moeten behoeden daarvoor. Dat het zo snel minder gaat, mag ons niet overkomen."