Bosz looft PSV-uitblinker: 'Ik zie het als de moeilijkste positie in het elftal'

Bosz looft PSV-uitblinker: 'Ik zie het als de moeilijkste positie in het elftal'

6 mei - 10:27
22

Peter Bosz heeft vaak genoten van het spel van zijn ploeg. De oefenmeester vindt zijn huidige spelersgroep de beste selectie waarmee hij ooit heeft samengewerkt en hij hoopt volgend seizoen een nieuwe stap te zetten met zijn ploeg.

Na een paar competitiewedstrijden had Bosz al het idee dat het goed zat met zijn spelers. "Ik heb natuurlijk gezegd, dat dit de beste selectie is waarmee ik heb gewerkt en dat vond ik al vrij snel", vertelt de zestigjarige trainer in gesprek met De Telegraaf. "En dat vind ik nog steeds."

Bosz geeft vervolgens toe zelf vaak genoten te hebben van het spel van PSV. " Ik denk dat wij ongelofelijk veel kansen hebben gecreëerd", aldus de oefenmeester. "Dat doen we met veel variatie en intensiteit. We hebben veel doelpunten gemaakt en ook veel mooie doelpunten. Ik vind dat mensen met oehs en aahs naar huis moeten gaan. Dat is wel gelukt."

Met PSV hoopt Bosz komend seizoen de volgende stap te maken richting de Europese top. "We moeten gaan roteren met de hele groep die wij hebben. Om de zware belasting die je hebt, zeker als er maar twee dagen tussen de wedstrijden zitten, evenrediger te verdelen. Die stap ligt vooral bij mij als trainer", legt Bosz uit. "Als we over een heel jaar, ook in Europa verder willen komen, moeten we kijken of we daar winst in kunnen boeken."

Ten slotte gaat Bosz in op het 'geweldige' seizoen van Jerdy Schouten. "De nummer zes-positie is in mijn filosofie heel belangrijk. Dat is het eerste aanspeelpunt. Ik zie het ook als de moeilijkste positie in het elftal", begint de oefenmeester. "De nummer zes is mijn spelbepaler, die natuurlijk verdedigend zijn verantwoordelijkheden heeft, maar het voetbal begint bij hem. Als wij van achteruit willen opbouwen dan is hij het eerste aanspeelpunt."