'Mijn gevoel zegt dat kans op buitenlander bij Feyenoord 50 procent is'

'Mijn gevoel zegt dat kans op buitenlander bij Feyenoord 50 procent is'

6 mei - 13:25
34

De kans is best groot dat Feyenoord na Arne Slot in zee gaat met een buitenlandse trainer. Op dit moment heeft directeur Dennis te Kloese echter nog geen topkandidaat op het oog, vertelt RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel.

De clubwatcher geeft in de podcast van de omroep een update over de zoektocht naar een nieuwe trainer. "De stand van zaken is dat Feyenoord zijn tijd wil nemen. Dennis te Kloese hanteert het credo: zorgvuldigheid boven snelheid. Feyenoord heeft een profielschets, die hadden ze vorig jaar natuurlijk ook al liggen. Ze hebben hun huiswerk gedaan."

"Ze maken ook gebruik van data, net zoals ze dat bij spelers doen", vervolgt Van Eersel. "Je gaat nooit iemand vinden die exact dezelfde speelwijze als Arne Slot heeft, maar bepaalde onderdelen van het spel zijn natuurlijk heel goed te meten. Hoe zetten ze druk, hoe vaak heroveren ze hoog op het veld de bal?"

De Rotterdammers zullen dus zorgvuldig te werk gaan. "Ze hebben een lijstje dat ze eerst gaan filteren naar twee of drie kandidaten, om daar ook echt een oriënterend gesprek mee te voeren. Daaruit moet een hoofdkandidaat komen. Feyenoord is echt nog niet zo ver dat er iemand op pole position ligt. Er is nog niet één trainer waar de club vol voor gaat."

Van Eersel benadrukt wel dat Feyenoord 'niet gebonden is aan een Nederlandse trainer'. "Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter dan vijftig procent is." Op basis van bovengenoemde data verwacht hij dat onder meer de Noor Eirik Horneland (SK Brann) en de Oostenrijker Miron Muslic (Cercle Brugge) in beeld zullen zijn.