Nieuwe mokerslag voor Ten Hag: United vernederd op Selhurst Park

Nieuwe mokerslag voor Ten Hag: United vernederd op Selhurst Park

6 mei - 22:56
103

Erik ten Hag heeft maandagavond een nieuw dieptepunt bereikt als manager van Manchester UnitedThe Mancunians werden op Selhurst Park van het kastje naar de muur gestuurd door Crystal Palace, dat met 4-0 zegevierde.

De druk op Ten Hag is gigantisch. United staat op de achtste plaats in de Premier League en Europa League-voetbal voor volgend seizoen staat op de tocht. Door meerdere blessures moest de Nederlandse manager maandag opnieuw puzzelen. Zo stond Casemiro centraal achterin en was Aaron Wan-Bissaka de linksback.

Wedden

Meer odds

Palace profiteerde al snel van de personele problemen bij United. Na een fraaie passeerbeweging kon Michael Olise in de twaalfde minuut opstomen richting André Onana. Er werd de aanvaller geen strobreed in de weg gelegd en dus kon Olise binnenschuiven: 1-0. United probeerde zich te herpakken, maar naarmate de eerste helft vorderde zakte de ploeg van Ten Hag verder weg. Spelers van wie verlangd wordt de ploeg op sleeptouw te nemen, lieten het volledig afweten.

En dus was het wachten op de 2-0, die vlak voor rust viel. Knullig balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft door Jean-Philippe Mateta, die Jonny Evans uitspeelde en kiezelhard raak schoot. In het tweede bedrijf zakte United nóg verder weg. Invaller Sofyan Amrabat kon het tij niet keren, waarna Tyrick Mitchell 25 minuten voor tijd de vernedering compleet maakte. Olise tekende later met zijn tweede van de avond voor het slotakkoord.

De komende dagen moet blijken of de positie van Ten Hag te handhaven is. Diverse media meldden afgelopen week dat United met hem verder wil, al kan de harde nederlaag nieuwe inzichten geven aan de clubleiding. Eerder op de maandag werd duidelijk dat Bayern München, dat afscheid neemt van Thomas Tuchel, Ten Hag al heeft gepolst.