'Pijnlijk, maar Koeman moet Frenkie de Jong niet zo belangrijk maken bij Oranje'

'Pijnlijk, maar Koeman moet Frenkie de Jong niet zo belangrijk maken bij Oranje'

7 mei - 07:42
101

Kenneth Perez verwacht niet veel van Frenkie de Jong richting het EK in Duitsland. De middenvelder van FC Barcelona kampt met een enkelblessure, waardoor bondscoach Ronald Koeman volgens de ESPN-analist moet gaan nadenken over andere scenario's.

"Ik weet niet of we Frenkie de Jong nu zo belangrijk moeten maken", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Ik kan me bijna niet voorstellen dat hij echt topfit is als het EK begint. Hij is heel veel geblesseerd geweest. Nu is het weer zijn enkel. De vraag is natuurlijk of je die belangrijke rol kunt spelen als je drie minuten voor twaalf weer aansluit."

Perez adviseert Koeman om op zoek te gaan naar het beste alternatief voor de 54-voudig international. "Misschien moet de bondscoach echt anders gaan denken, met andere middenvelders. Hoe pijnlijk dat ook is, want Frenkie de Jong in topvorm is natuurlijk cruciaal voor dit Nederlands elftal."

De Jong raakte bijna drie weken geleden geblesseerd in El Clásico en komt dit seizoen niet meer in actie voor Barça, dat op 26 mei de laatste competitiewedstrijd speelt. Voor het Nederlands elftal begint op 16 juni het EK met een groepswedstrijd tegen Polen. Koeman heeft al aangegeven dat hij blijft rekenen op de inzetbaarheid van De Jong.