Carragher sabelt United-verdediger neer: 'Ik ben bloedserieus, dit moet stoppen'

Carragher sabelt United-verdediger neer: 'Ik ben bloedserieus, dit moet stoppen'

7 mei - 11:40 Laatste update: 11:40
22

Casemiro is over the hill en moet Manchester United binnenkort verlaten. Dat stelt Jamie Carragher, analist van Sky Sports. Het optreden van de Braziliaan tegen Crystal Palace (4-0) deed de voormalige verdediger pijn aan de ogen.

"Erik ten Hag had hem in de rust moeten wisselen", aldus Carragher, die zag dat Casemiro het als verdediger niet kon belopen. "Casemiro zal, als ervaren speler, na deze wedstrijd zelf ook moet erkennen dat hij nog maar een paar wedstrijden over heeft op topniveau. Als ik hem was, zou ik naar de Major League Soccer of de Saudi Pro League gaan. Ik ben bloedserieus. Zijn zaakwaarnemer en de mensen om hem heen moeten het hem vertellen. Dit moet stoppen."

Carragher heeft respect voor de carrière die Casemiro heeft gehad. "We kijken naar een van de grootsten van zijn tijd. Samen met Toni Kroos en Luka Modric vormde hij misschien wel het beste middenveld ter wereld. Ze hebben Europa gedomineerd. Maar: je moet het voetbal verlaten, voordat het voetbal jou verlaat. Dat laatste is nu gebeurd bij Casemiro. Hij moet stoppen op dit niveau en vertrekken. Hij was een té goede voetballer om dit mee te moeten maken."

Casemiro staat nog twee jaar onder contract, waardoor Manchester United hem nog zo’n 44 miljoen euro (!) aan salaris zal moeten uitbetalen. Daarmee is hij de absolute grootverdiener op Old Trafford.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!