Luuk de Jong over Oranje-terugkeer: 'Dan moet ik luisteren wat Koeman zegt'

Luuk de Jong over Oranje-terugkeer: 'Dan moet ik luisteren wat Koeman zegt'

7 mei - 09:08 Laatste update: 09:14
87

Luuk de Jong lijkt de deur naar EK-deelname met het Nederlands elftal toch weer op een kier te zetten. Als bondscoach Ronald Koeman belt, lijkt hij bereid om te luisteren.

De Jong stopte vorig jaar als international, maar de spits is in de vorm van zijn leven, leidde PSV naar de landstitel en ligt op koers om topscorer van de Eredivisie te worden. Hoewel Koeman zijn terugkeer in het Nederlands elftal drie maanden geleden een 'gepasseerd station' noemde, valt zijn naam weer regelmatig als een reële optie voor de spitspositie.

"Ik verwacht niet dat hij mij gaat bellen, maar als hij dat wel doet?", reageert De Jong in een interview met Trouw op een vraag over mogelijke toenadering van Koeman. Lachend: "Dan moet ik even luisteren wat hij zegt. Ik heb mijn vakantie namelijk al geboekt."

De Jong is blij dat hij het hele seizoen fit is gebleven. "Bij veel internationals zie je dat ze op een gegeven moment toch pijntjes of blessures krijgen. Ik weet niet of er een direct verband is, maar ik heb die beslissing ook genomen om extra rust te pakken en te herstellen voor het volgende blok van veel wedstrijden. Dat heb ik goed onder controle."