Geen paniek bij Roda JC: 'Jongens zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer'

Geen paniek bij Roda JC: 'Jongens zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer'

8 mei - 10:36
48

Roda JC-trainer Bas Sibum ziet dat zijn spelers geconcentreerd toeleven naar de cruciale wedstrijd tegen FC Groningen. De spelersgroep heeft geen last van een mentale klap na de gebeurtenissen na afloop van het duel met SC Cambuur (2-0).

Het verhaal is bekend: de stadionspeaker van Roda JC riep dat Telstar 2-1 had gemaakt tegen FC Groningen en zodoende zou Roda JC promoveren naar de Eredivisie. Hiervan was echter geen sprake, want de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en zodoende blijft het tot de laatste speelronde spannend. Sibum ging meteen na het laatste fluitsignaal naar binnen. "Van dat hele gebeuren buiten heb ik ook niks meegekregen. Zo zijn supporters. Die beleven het allemaal heel emotioneel. Daar heb ik alle begrip voor. Het laat ook zien hoe groot de hunkering bij Roda JC is om na zes jaar terug te keren in de Eredivisie", aldus Sibum in gesprek met De Telegraaf.

"Mij wordt de hele tijd gevraagd of ik de ploeg bij elkaar heb moeten rapen, maar dat is totaal niet aan de orde", vervolgt Sibum zijn verhaal. "De jongens zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer over wat ze meegemaakt hadden. Hier hebben we echt geen psycholoog voor nodig. De ploeg is geconcentreerd. We hebben gedaan tegen SC Cambuur wat we moesten doen en we willen dat nu graag doortrekken tegen FC Groningen. We moeten dicht bij onszelf blijven en doen wat we al bijna het hele seizoen doen: een goed niveau halen."

Sibum heeft ook meegekregen dat er door mensen wordt gezegd en geschreven dat de klap zo groot is voor Roda JC dat ze uiteindelijk helemaal niet gaan promoveren. "Dat heb ik ook allemaal gelezen. Ik doe daar verder niks mee", reageert de oefenmeester. "Dat soort dingen heb ik niet nodig om mijn ploeg gemotiveerd te krijgen. Artikeltjes ophangen in de kleedkamer vind ik zo old school. Dat past helemaal niet bij mij als persoon en ik ben er het type niet naar om dingen te gaan doen die ik zelf niet zie zitten."