'RB Leipzig blaast interesse nieuw leven in en heeft Geertruida in het vizier'

'RB Leipzig blaast interesse nieuw leven in en heeft Geertruida in het vizier'

8 mei - 11:25
128

RB Leipzig heeft zijn oog opnieuw laten vallen op Lutsharel Geertruida, meldt BILD. De verdediger van Feyenoord was vorig jaar al dicht bij een overstap naar Die Roten Bullen, destijds bereikten de clubs geen akkoord.

Het is zeer waarschijnlijk dat Geertruida bezig is aan zijn laatste weken in dienst van Feyenoord. De 23-jarige verdediger is toe aan een nieuw avontuur. Leipzig ziet de Oranje-international als een transferdoelwit voor komende zomer. Of de Duitse club wel of niet doorpakt, hangt samen met de toekomst van Benjamin Henrichs. Als de rechtervleugelverdediger, die nog tot medio 2025 vastligt bij Leipzig, zijn contract niet wil verlengen, is Geertruida een 'goede kandidaat' om hem op te volgen, klinkt het.

Als Henrichs geen nieuwe verbintenis aangaat, gaat Leipzig over tot verkoop. Dan komt Geertruida naar verluidt nadrukkelijk in beeld. Op dit moment wordt de Feyenoorder al serieus gevolgd door Leipzig. Een jaar geleden dachten de Duitsers Geertruida voor een slordige dertig miljoen euro over te nemen. BILD schetst dat Feyenoord loert op een vergelijkbare prijs, ondanks dat de verdediger nog maar een eenjarig contract heeft.

Geertruida is dit seizoen een van de steunpilaren bij Feyenoord. In 45 officiële wedstrijden scoorde hij acht keer en gaf hij vijf assists.