Afzwaaiende Van Bommel duidelijk: 'Als je kijkt waar deze club vandaan komt...'

Afzwaaiende Van Bommel duidelijk: 'Als je kijkt waar deze club vandaan komt...'

8 mei - 21:43 Laatste update: 9 mei - 13:57
36

Als Royal Antwerp de bekerfinale verliest in België, wil Mark van Bommel het seizoen alsnog geen onvoldoende geven. De regerend Belgisch kampioen presteert in de huidige voetbaljaargang een stuk minder goed, maar Van Bommel benadrukt dat de club een lange weg heeft afgelegd.

Antwerp staat in de Belgische play-offs op een teleurstellende zesde plek, maar Van Bommel en co. krijgen donderdag alsnog de kans om een prijs te pakken. In de Belgische bekerfinale is Union Sint-Gillis de tegenstander. Op de persconferentie in aanloop naar dat duel weigert Van Bommel een cijfer op het seizoen van Antwerp te plakken. "Als je kijkt van waar deze club komt – zeven jaar geleden stond ze nog in tweede klasse – en analyseert wat ze sindsdien gepresteerd heeft, dan is dat indrukwekkend", laat de Nederlandse coach optekenen door Het Nieuwsblad.

"Er was de dubbel, die sowieso maar zelden voorkomt, vervolgens de supercup, dan voor het eerst het Champions League-deuntje op de Bosuil, de winst tegen Barcelona én een nieuwe deelname aan Play-off 1", gaat Van Bommel verder. "Daarin verloren we enkele keren zwaar, maar dat doet niets af aan de ontwikkeling van deze groep. We moeten realistisch blijven. Over een onvoldoende kunnen we allesbehalve spreken als je ziet dat Royal Antwerp Football Club even vier prijzen in twee jaar tijd kan pakken."

Van Bommel gaat na dit seizoen stoppen als trainer van Antwerp, waarmee hij vorig seizoen op een zinderende slotdag kampioen werd. Het is nog niet duidelijk wat de volgende bestemming van de Nederlandse coach wordt.