Heracles-captain doelwit van cynische actie eigen fans: 'Dit is pijnlijk voor me'

Heracles-captain doelwit van cynische actie eigen fans: 'Dit is pijnlijk voor me'

8 mei - 22:01
22

Justin Hoogma beleefde afgelopen weekend een pijnlijk moment bij Heracles Almelo, zo vertelt hij tegen Voetbal International. De verdediger werd na één helft gewisseld tegen RKC Waalwijk (0-5) en dat nieuws werd met gejuich ontvangen door de fans van Heracles.

Heracles ging zondag in eigen huis keihard onderuit tegen RKC. Bij rust stond het nog 'maar' 0-2, uiteindelijk werd het 0-5 voor de Waalwijkers. Trainer Erwin van de Looi liet Hoogma na de pauze achter in de kleedkamer. Toen de fans van Heracles dat hoorden, klonk er gejuich in het Erve Asito. "Iedereen heeft het recht om zijn emoties te uiten. Natuurlijk is dit pijnlijk voor me. Ik hoop het natuurlijk anders te zien, maar goed. Het hoort erbij", reageerde Hoogma tegenover VI.

"Ik speelde ook niet goed, dat was duidelijk. Maar verder is het totaal niet belangrijk of ik gewisseld ben of niet. We moeten zorgen dat we erin blijven, dat is het enige wat telt", benadrukt Hoogma. Van de Looi wil ook niet diep ingaan op het moment. "Ik heb het niet meegekregen, maar nee, het is niet prettig. Je weet dat het publiek soms primair reageert. Dat moeten we accepteren. En als je zo'n wedstrijd op de mat legt zoals wij hebben gedaan, moet je ook nergens over zeuren en vooral naar jezelf kijken."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: