Geertruida krijgt transferadvies: 'Dit zou een mooie stap zijn, hoor'

Geertruida krijgt transferadvies: 'Dit zou een mooie stap zijn, hoor'

9 mei - 14:52
38

Kees Kwakman ziet een transfer van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig wel zitten. Een move naar de Bundesliga-club weigert Kwakman ook te bestempelen als een 'te kleine stap'.

Bij Voetbalpraat komt Geertruida ter sprake. Mario Been komt als eerste aan het woord en vertelt dat hij de Feyenoord-verdediger rijp acht voor een transfer. "Ik kan me voorstellen dat Geertruida zich bij heel veel clubs in de kijker heeft gespeeld. Hij laat wekelijks zien dat hij een goede speler is. Het verbaast me niet, dat er weer clubs zijn die hem willen hebben."

Vervolgens wordt Been geconfronteerd met de hernieuwde interesse van RB Leipzig. "Dat lijkt me niet", zegt het bestuurslid van Excelsior over een mogelijke move van Geertruida naar de Duitse club. Been ziet dat niet gebeuren, omdat Leipzig vorig seizoen op het laatste moment afhaakte voor de reserve-aanvoerder van Feyenoord.

Kwakman ziet een move naar Leipzig wel zitten voor Geertruida. "Het zou wel een mooie stap zijn, hoor. Of het niet een te kleine stap is? Nee, waarom? Over twee jaar kan hij ook de volgende stap maken, je hoeft niet meteen altijd naar het hoogste. Grote kans ook dat hij speelt, terwijl ze daar een goede filosofie hebben. Die spelers daar worden ook altijd verkocht aan grote spelers." 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: