Lucius ziet ‘minder opvallende steunpilaar’ bij PSV: Dat is wereldklasse

Lucius ziet ‘minder opvallende steunpilaar’ bij PSV: "Dat is wereldklasse"

9 mei - 16:12
25

Theo Lucius vindt dat Luuk de Jong, Joey Veerman en Jerdy Schouten 'het gezicht vormen' van dit PSV, maar hij zet nog een andere steunpilaar in het zonnetje. Het clubicoon is onder de indruk van Olivier Boscagli.

Volgens Lucius is de 26-jarige verdediger 'geweldig voor een dominante ploeg'. "Hij is misschien een minder opvallende steunpilaar in het kampioenselftal, maar hij is zo megabelangrijk in zijn coaching en op voetbalgebied", zegt de oud-speler van PSV in De Telegraaf. "Hij maakt een groot verschil met zijn passing tussen de linies door. Geloof me, dat is van wereldklasse. Hij is daarmee bijna een extra middenvelder, maar ook op defensief vlak heeft hij zich echt ontwikkeld."

Lucius roemt verder onder meer De Jong, Schouten en Veerman. "Hij draait een fantastisch seizoen en is een grote kanshebber om tot beste speler te worden uitgeroepen", zegt hij over de Volendamse spelmaker. "Er zijn niet veel spelers die kunnen wat hij kan aan de bal en als ik zie wat hij dit seizoen ook kan brengen zonder bal, dan heeft hij niet voor niets zijn debuut in Oranje gemaakt. Ik zou hem ook samen met Schouten laten spelen op het EK. Die twee voelen elkaar al geweldig aan", adviseert hij bondscoach Ronald Koeman.

De kans dat Veerman en Schouten samen aan de aftrap staan in het Nederlands elftal lijkt klein door de aanwezigheid van Frenkie de Jong. Veerman verklapte al dat Koeman hem als stand-in van de FC Barcelona-spelmaker ziet.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: