Vertrek dient zich aan: 'Prijs winnen met AZ maak ik waarschijnlijk niet mee'

Vertrek dient zich aan: 'Prijs winnen met AZ maak ik waarschijnlijk niet mee'

9 mei - 19:13 Laatste update: 19:18
65

Vangelis Pavlidis gaat ervan uit dat hij AZ gaat verlaten zonder tastbare prijs. De Griekse spits, die met Luuk de Jong verwikkeld is in een strijd om de topscorerstitel, weet dat hij waarschijnlijk bezig is aan zijn laatste weken in Alkmaar. 

"Ja weet nooit hoe het loopt in het topvoetbal, maar een prijs winnen met AZ ga ik waarschijnlijk niet meemaken. Helaas", zinspeelt Pavlidis in gesprek met Voetbal International op een zomers vertrek. "De laatste kans dit seizoen was de beker, maar dat ging mis in de kwartfinale tegen Feyenoord."

AZ verloor die wedstrijd vrij kansloos met 2-0. "Ik zat vanwege een schorsing op de tribune en bij het laatste fluitsignaal had ik het zwaar", vervolgt Pavlidis, die in Alkmaar nog een contract tot medio 2025 heeft. "Juist vanwege het besef dat een prijs winnen bij AZ niet zou gaan lukken. Ik kan amper geloven dat we in mijn drie jaar bij AZ geen enkele finale hebben gespeeld. Want deze club verdíént dat in mijn ogen."

Het is niet dat AZ er de kansen niet voor heeft gehad, weet de 25-jarige Pavlidis, die de afgelopen transferwindows ook al in verband werd gebracht met een transfer. "In het nationale bekertoernooi had het gemoeten en vorig jaar waren we er in de Conference League dichtbij. Heel pijnlijk, dat het niet is gelukt. Ik zou heel graag iets tastbaars voor de club achterlaten."

De 36-voudig international focust zich op het maken van doelpunten, maar voelt dat zijn verantwoordelijkheid groter is dan 'alleen' dat. "Als ik persoonlijke titels belangrijker zou vinden dan een teamprijs, dan had ik op tennis moeten gaan. Ik zou een topscorerstitel met alle liefde inruilen voor een hoofdprijs met AZ. Honderd procent."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: