Van Hooijdonk niet overtuigd van Nederlandse uitblinker: 'Ik snap de twijfels'

Van Hooijdonk niet overtuigd van Nederlandse uitblinker: 'Ik snap de twijfels'

9 mei - 20:56
48

Teun Koopmeiners verkeert in uitstekende vorm bij Atalanta en wordt gelinkt aan meerdere topclubs. In het Nederlands elftal wil het vooralsnog minder vlotten met de voormalig speler van AZ. ESPN-analisten Marciano Vink, Kenneth Perez en Pierre van Hooijdonk buigen zich in Studio Europa over het verschil tussen club en land bij Koopmeiners.

"Ik weet niet of de hiërarchie bij het Nederlands elftal toestaat dat hij op tien staat", spreekt Vink uit. "Dan moet je dat veranderen", vult Perez aan. "Welke hiërarchie trouwens? Want er is geen uitgesproken nummer tien. Xavi Simons is nu drie of vier keer geprobeerd."

"Ik weet niet of Ronald Koeman al zo ver is dat hij Simons nu niet meer gaat opstellen", gaat Vink verder. "Reijnders heeft er even gespeeld, die deed het ook goed. Je hebt best wel veel middenvelders die eigenlijk allemaal moeten spelen, vinden we allemaal. Dan is Reijnders de oplossing om naar tien te schuiven, zodat je Frenkie de Jong en nog iemand als Jerdy Schouten kwijt kan."

"Het is toch wel gek", stelt Perez. "Iemand die zó succesvol is in de Serie A… ik weet wel dat de hiërarchie bij het Nederlands elftal anders is en misschien is hij ook niet de meest talentvolle speler. Hij gedijt heel erg bij vastigheid in hoe zij spelen elke week, zekerheid van zijn positie. Misschien wil hij zich bij Oranje te gehaast laten zien."

"Als één iemand op basis van zijn prestaties verdient om in het Nederlands elftal te spelen, dan is het Koopmeiners", constateert Van Hooijdonk. "Maar ik snap ook wel de twijfels, want hij is wel vaker in de basis begonnen en eigenlijk zitten we nog steeds te wachten tot hij het een paar wedstrijden laat zien, of in ieder geval één wedstrijd laat zien, dat hij in de vorm verkeert waarin hij bij Atalanta verkeert."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: