'UEFA trekt conclusie over scheidsrechter na benadelen Bayern en De Ligt'

'UEFA trekt conclusie over scheidsrechter na benadelen Bayern en De Ligt'

10 mei - 12:10
111

Scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten zijn door de UEFA van het EK-openingsduel in Duitsland gehaald. De Poolse arbiter eiste woensdag een hoofdrol op door een doelpunt van Matthijs de Ligt, in de laatste minuten van de halve finale Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid, af te keuren. Beide voorvallen zouden weleens in verband met elkaar kunnen staan.

Aan Bayern-zijde heerste er na de uitschakeling in de Champions League vooral woede. "De grensrechter bood zijn excuses aan en zei een fout te hebben gemaakt. Daar koop ik niks voor. Als het een doelpunt is, dan is het een doelpunt", stelde De Ligt, die op steun van zijn coach kon rekenen. "Het is een absolute ramp. Bij Real Madrid was dit nooit gebeurd", reageerde Thomas Tuchel.

De cruciale fout kost Marciniak nu mogelijk het openingsduel op het EK komende zomer. Tijdens het openingsduel tussen Duitsland en Schotland was hij in eerste instantie de leidsman, maar die kans is nu 'nagenoeg nul' geworden, meldt de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy. Marciniak stond internationaal toch te boek als een gewaardeerde scheidsrechter. Op het afgelopen wereldkampioenschap in Qatar floot hij onder meer de finale tussen Frankrijk en Argentinië.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: