Nederlander trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Crystal Palace

Nederlander trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Crystal Palace

10 mei - 15:22
27

Na zeven jaar gaat Jaïro Riedewald afscheid nemen van Crystal Palace. In het kielzog van Frank de Boer vertrok Riedewald in 2017 van Ajax naar Zuid-Londen. Na zeven jaar komt er komende zomer een einde aan het tijdperk. Het aflopende contract van de Nederlander wordt niet verlengd.

Riedewald leverde Ajax in de zomer van 2017 negen miljoen euro op, maar groeide op Selhurst Park nooit echt uit tot vaste waarde. Na zeven seizoenen Crystal Palace staat de teller op 95 officiële duels, waarin hij driemaal trefzeker was. Ook James Tomkins zal de club aan het einde van dit seizoen transfervrij verlaten.

"James en Jaïro hebben tijdens hun periode bij de club een enorme toewijding en professionaliteit getoond. Ze waren niet alleen belangrijke spelers in het hart van onze selecties, maar ook rolmodellen voor onze jongere talenten. We zijn hen beiden dankbaar voor hun bijdragen, zowel op als buiten het veld, en ik wens ze het beste met hun carrière", reageert Palace-voorzitter Steve Parish op de website.