Martens nog altijd in ongewis bij AZ: 'Vragen over toekomst zijn irritant'

Martens nog altijd in ongewis bij AZ: 'Vragen over toekomst zijn irritant'

10 mei - 15:59
43

Maarten Martens weet nog altijd niet of hij ook volgend seizoen de hoofdtrainer van AZ is. Op de persconferentie in aanloop naar het op één na laatste Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles reageert de Belgische interim op de onzekerheid waar hij momenteel in zit.

Begin dit kalenderjaar verving Martens de ontslagen Pascal Jansen bij AZ. "Mij is gevraagd dit zo goed mogelijk te doen tot het eind van het seizoen", geeft de Belg die ook als speler actief was in Alkmaar aan. "Dat is waar ik me op concentreer. Vragen over mijn toekomst zijn irritant, want het leidt af van waarmee we bezig zijn: derde proberen te worden."

Toch is hij duidelijk over zijn eigen ambities. "Wat ik zelf wil? Ik wil trainer blijven. Of dat bij AZ is, is iets om later te bekijken", besluit Martens. "Uiteindelijk streef ik naar het hoogst haalbare. Daar zijn tussenstappen voor nodig. En dit is een versnelde tussenstap."

AZ bezet momenteel de vierde plek in de Eredivisie en kan niet meer achterhaald worden door Ajax. De achterstand op nummer drie FC Twente bedraagt echter twee punten, waardoor AZ nog altijd om kwalificatie voor de Champions League speelt. Volgende week krijgt AZ FC Utrecht op bezoek, terwijl Twente het al gedegradeerde FC Volendam en middenmoter PEC Zwolle moet zien te verslaan.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: