Liverpool neemt de tijd, maar geen zorgen bij Slot: 'Zal kwestie van dagen zijn'

Liverpool neemt de tijd, maar geen zorgen bij Slot: 'Zal kwestie van dagen zijn'

10 mei - 16:23 Laatste update: 16:34
36

Arne Slot is nog altijd niet officieel aangesteld als nieuwe head coach van Liverpool, maar de huidige trainer van Feyenoord maakt zich geen zorgen om de tijd die The Reds nemen. De twee partijen zijn al sinds eind april mondeling akkoord en volgens de trainer gaat het om 'een kwestie van dagen' voordat de overstap officieel is. 

Slot spreekt op het persmoment richting het duel met NEC over de aanstaande transfer. Er werd in begin mei al gerept over een spoedige aankondiging, maar deze laat nog altijd op zich wachten. "Bij dit soort dingen is even wat meer nodig dan bij de boodschappen die je van je lijstje afvinkt. Alles moet uitgewerkt worden en daar zitten nog wat dingetjes aan vast. Die combinatie zorgt ervoor dat er nog niets gecommuniceerd is, maar maak je geen zorgen", aldus Slot.

De trainer verwacht binnenkort zijn eerste stappen te kunnen zetten als trainer in de Premier League. "Ik zeg het bijna elke keer: het zal een kwestie van dagen zijn. Dingen moeten wel worden uitgewerkt op papier en daar moeten handtekeningen onder", aldus Slot.

De huidige Feyenoord-trainer moet de (grote) schoenen van Jürgen Klopp vullen, die na negen jaar afscheid neemt van de Engelse grootmacht. In die periode werd Liverpool weer op de kaart gezet en werd onder meer de Premier League en Champions League gewonnen.